Vad gör en diskare?

Ofta sköts diskningen av en diskmaskin, men du behöver någon som kan använda och underhålla den, det finns också tillfällen då du snabbt behöver material som behöver diskas upp utan maskin och då kan det vara bra att ha en diskare till hands. Det ingår även andra uppgifter i en diskares roll, diskpersonalen ansvarar för att städa, sanera och organisera alla köksredskap, bestick, tallrikar, grytor och kokkärl. De arbetar oftast snabbt för att bibehålla tempot i restaurangen, det är inte ett enkelt arbete och är oftast väldigt otacksamt. Man behöver oftast inte erfarenhet för att arbeta som diskare men hos Godisträdet kräver vi att man har branschkännedom då vi arbetar med svåra och tunga uppdrag som kräver att man har kunskap inom yrket.

Här är detaljer steg för steg för hur disk bör skötas :

FÖRBEREDELSE-Skrapa för att ta bort matrester – använd en gummi spatel eller pappershandduk
FYLLA MASKIN-Fyll på diskmaskinen
TVÄTTA- Starta maskin
SKÖLJ-Skölj skum och rester med rent varmt vatten. …
TORK- Låt disk torka


Nästa Inlägg

Lämna ett svar